Holstebro Kommune og Loop Hub inviterede til arrangementet "Fra spild til profit", hvor oplægsholdere gav deres perspektiv på den cirkulære transformation.
Renosyd vil med projekt Mere natur - Mindre natur fokusere på adfærd, og hjælpe borgere i Skanderborg og Odder Kommuner af med deres haveaffald på en ny måde.
En fremtid uden affald, hvor alle ressourcer bruges igen og igen og ikke går op i røg. Det er det visionære mål for et stort dansk partnerskab, som i dag i Horsens var samlet på tværs af landet for at indlede otte års arbejde for en klimavenligere tilgang til affald og ressourcer.
Tirsdag den 22. marts 2022 i Horsens er der officielt kickoff for Danmarks største partnerskab omkring cirkulær økonomi. De 39 partnere fra hele landet samles for første gang, og de næste otte år skal de finde nye veje for forebyggelse af affald og cirkulær økonomi.
En fremtid hvor affald er fortid. Det er visionen for et stort dansk partnerskab med flere end 40 aktører fra hele Danmark og Region Midtjylland i spidsen, stærkt støttet af bl.a. Miljøstyrelsen og Region Hovedstaden. EU har netop godkendt projektet, som skal vise nye veje for forebyggelse af affald og cirkulær økonomi i Danmark og resten af Europa.
CIRKULÆR ØKONOMI: Regionsrådet har besluttet at afsætte godt 16 mio. kroner til et stort EU-projekt, der skal støtte implementering af den danske affaldsplan. Projektet skal demonstrere, hvordan vi kan forebygge affald og øge genbrug og genanvendelse, så produkter og materialer ikke går op i røg.
Et stort dansk partnerskab med Region Midtjylland i spidsen har søgt EU om 83 mio. kroner til et projekt, der konkret kan vise nye veje for affald og cirkulær økonomi. Visionen er, at ingen produkter må blive til affald uanset om det er tagsten, vaskemaskiner, cowboybukser, pålægsemballage eller køkkenstole.